Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg snakke om at jeg vil bo annenhver uke hos faren min?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er jente på 13år. Mamma og pappa er skilt, og jeg er mest glad i pappa sin familie siden mamma sin familie er litt strengere. Mamma pleier og mase noen ganger på meg og holder hemmeligheter for meg. Og har derfor lyst til å bo hos pappa men Mamma mener jeg må være hos henne i uke dagene og noen ganger i helgene. Fordi pappa jobber nesten hele tiden, men jeg vil så gjerne bo hos pappa vær andre uke, men jeg vet ikke hvordan jeg skal snakke med henne om det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du stiller oss spørsmål!

Jeg forstår at dette er vanskelig for deg?

Du trenger kanskje ikke si til moren din at det er fordi du liker pappa og hans familie bedre enn henne. Selv om det er sant kan det være veldig sårt og vanskelig for henne å høre. 

I følge barneloven har du krav på å bli hørt i saker som gjelder hvor du vil bo og samvær.

Du kan si at du føler at du trenger å være like mye hos begge og at du ønsker å prøve det. Du kan også si at det føles mer rettferdig. Du kan nevne for henne at du synes det er vanskelig at hun holder hemmeligheter for deg. Det er også viktig at du snakker med faren din. Det kan hende at det er vanskelig for han å få det til. Kanskje er det slik at mamma og pappa er enige om at det skal være som det er? Det kan hende at han trenger tid på å få ordnet det slik at han får det til.

Du kan også nevne at det er mulig for alle sammen å ta kontakt med familievernkontoret der dere bor for å få hjelp til å snakke om dette. Det er eksperter på å hjelpe familier med dette.

Synes du dette er vanskelig å si til henne direkte kan du skrive det i et brev eller kanskje du kan få hjelp til å snakke med henne av andre. Andre familiemedlemmer eller helsesøster eller sosiallærer.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse