Hopp til hovedinnholdet

Skilte foreldre

Jente 13 år
 

Spørsmål

Pappa og Mamma er skilt, det skjedde når jeg var 4 år så det er ganske lenge siden. Alt hadde vært gått fint helt til for 2 år siden. Noe skjedde og jeg ble ofte lei meg når jeg var hos Pappa. Nå er jeg hele tiden hos Mamma, mens de to søstrene min er annahver helg hos Mamma/Pappa. Jeg er noen ganger på dagsbesøk, men jeg klarer ikke overnatte (klarer så vidt å overnatte hos venninner også). Jeg har vært hos barnepedagog før, men det hjalp ikke så mye. Vet ikke hva jeg skal gjøre. Skulle ønske alt bare var som før....

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei på deg.

Takk for at du skriver til meg her på ung.no. 

Jeg forstår godt at du gjerne skulle ønske at alt var som før, og at foreldrene dine ikke hadde skilt seg. Men nå er det dessverre slik, og det må du forholde deg til. Du skulle ihvertfall ønske at du kunne være mer hos faren din.

Du forteller at du er nesten bare hos moren din nå, og da tenker jeg at det betyr at du savner faren din? 

Det er dumt at du ikke klarer å overnatte der, men jeg synes det er kjempebra at du er der på dagsbesøk. Så lenge du ikke greier mer, så er det helt okei, slik jeg ser det.

Det jeg sitter her og lurer på, er om du har noen du kan prate med om alt dette? Jeg synes godt du kan gå til helsesøster på skolen din, til sosiallærer eller helsestasjon for ungdom og finne noen å snakke med. Ofte hjelper det veldig å snakke med noen om hvordan man har det, om følelser, tanker osv. om det som er vanskelig og vondt. 

Det er selvfølgelig det beste hvis du klarer å snakke med moren eller faren din om dette også, men noen ganger er det vanskelig, og da er det de stedene jeg nevnte over her som er lure på oppsøke. 

Du kan også gå inn på www.korspahalsen.no og lese hva andre som har det vanskelig skriver, og også skrive inn selv om du har noe på hjertet.

Håper det går bedre med deg nå. Legger ved noen artikler du kan lese.

Hilsen Helsesøster i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse