Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker hverken mammas eller pappas nye kjæreste

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hva skall jeg gjøre når mamma og pappa er skilt, begge har fått ny kjæreste. Men jeg liker ingen av dem. Svar plis

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Du skriver at dine foreldre er skilt, har nye kjærester og at du ikke liker noen av de. Jeg antar med det at du mener at du ikke liker dine foreldres nye kjærester. 

Jeg kan først og fremst fortelle deg at du ikke er alene om å være i en slik situasjon. Det hender ofte at barn og ungdommer som opplever at deres foreldre blir skilt, får et vanskelig forhold til de nye kjærestene som til og med flytter sammen med mammaer og pappaer etter hvert.  Jeg vet ikke hvor lenge siden det er at dine foreldre ble skilt, eller hvor lenge siden det at de fikk nye partnere. Uansett om det er nytt eller noe som har vart over tid, så vil jeg råde deg til å snakke med dine foreldre om hva det er som fører til at du ikke liker kjærestene deres. Det kan hende at det kan gjøres endringer, ting kan rettes opp og avklares slik at ditt forhold til de blir bedre. 

Dersom du alt har snakket med dine foreldre om din situasjon og dine følelser uten at du syntes at det har hjulpet deg noe, ville jeg råde deg til å finne noen andre voksen å snakke med. Du har kanskje en eller to andre voksne som du har tillitt til, kanskje en lærer en helsesøster eller kanskje legen din. Det er nok bare ved å snakke med noen om dine tanker og følelser det kan skje en endring som igjen kan føre til at du får et annet forhold til de du ikke liker i dag.Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan takle mammas eller pappas nye kjæreste

Hilser med hånda (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne seg i at mamma eller pappa har fått ny kjæreste. Kanskje du får stesøsken i tillegg? Her får du noen tips som kanskje kan hjelpe deg.

Les mer

Stines erfaring med skilsmissen

Jente med ryggen til

Stines foreldre skilte seg da hun var 13 år. Her intervjues hun av Kristin om hvordan hun har det etter skilsmissen.

Av Kristin, ungdomsjournalist på ung.no

Les mer

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse