Hopp til hovedinnholdet
Jente 18 år
 

Spørsmål
Hei , er ei jente på 18 år. nå i et halvt år så har foreldrene mine krangla flere ganger daglig. de tåler ikke tryne på hverandre lengre. og om mamma vil skille seg truer pappa me å flytte lagt vekk i fra oss, men jeg vil være hos pappa. kan jeg få tak i skillsmisse papir til dem ? orker ikke høre på dette mer
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei igjen jente på 18.
Jeg forstår at du både er lei deg og sint og oppgitt på grunn av hjemmesituasjonen. Foreldrene til en 6 åring fortalte meg en gang at de kom til familievernkontoret for å få hjelp, fordi deres datter hadde våknet en natt de kranglet, kommet gråtende og sint inn, satt begge hendene i siden og sagt: Hvis dere skal bråke sånn, og ikke er glad i hverandre mer, syns jeg dere skal skilles! De ble veldig skamfulle!
Jeg kan ikke garantere at det skjer hos dere, men du kan jo kanskje prøve? Nå er du 18, du kan jo prøve deg med å få tak i separasjonssøknad enten på nettet eller hos fylkesmannen og gi dem den, med noen velvalgte ord? Men er det egentlig det du vil? Hvis du har søsken under 16 år, må dine foreldre gå til mekling for å diskutere hvordan de skal fortsette å være foreldre etter en skilsmisse. Du er 18. Du bestemmer selv hvor du skal bo, og må ta det opp med dem. Kanskje skulle dere alle betille en time på det nærmeste familievernkontor for å snakke om fremtiden. Det er gratis, og du finner det nærmeste på bufetat.no.
Jeg ønsker dere alle lykke til med å rydde opp i situasjonen og gjøre fremtiden litt mer forutsigbar.
Med vennlig hilsen familieterapeuten/ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om diskriminering?

Er det lov å diskriminere på grunn av alder på arbeidsmarkedet?