Hopp til hovedinnholdet

Når kan jeg velge selv hvor jeg vil bo?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg har hatt skilte foreldre i snart 13 år. Jeg bor hos min mor og får se min far 2,5 dager i måneden. Jeg liker ikke så godt å bo hos moren min for det blir for mye for meg å takle 3 søsken, 3 fugler, 1 mor og 1 stefar. Hos min far er det mye bedre, han er litt mer rolig en stresset og lager de beste måltidene i verden! Jeg har meget lyst bo hos far, men mor sier jeg ikke kan fordi de har vært i dommen for å bestemme det. Far har sendt en klage til dommeren etter hannes urettferdige oppførsen mot han. Bare lurer når kan jeg velge selv? Og når kan jeg bo hos han lovligt?

SVAR

Besvart 20.01.2018 13:09:02
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva kan du bestemme selv?

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

 

Les mer
attach_file

Barneloven

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

 

Les mer
account_circle