Hopp til hovedinnholdet

Jeg har skilte foreldre

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har hatt skilte foreldre siden jeg var 7 år. Pappa har fått en ny kjæreste og unge. De har kontakt og tåler å møte hverandre. Jeg bør annenhver uke hos hver. Det er jeg veldig glad for. Men ofte takler jeg ikke dette. Hva bør jeg gjøre for å takle det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du skriver til oss når du har det vanskelig. Det er helt naturlig å oppleve det utfordrende å ha skilte foreldre. Det kan få fram mange følelser. Det er lov å føle at man ikke alltid takler dette. La deg selv få lov å føle både og. Du trenger ikke føle bare en ting rundt dette. Det er veldig greit å kjenne at man enkelte ganger takler det og enkelte ganger synes det er svært vanskelig. Men jeg tenker at det er bra for deg om du har noen du kan dele disse tankene med. Kan du prøve å snakke med foreldrene dine om dette? Ofte kan barn unngå å snakke om vanskelige ting for å beskytte foreldrene sine, men jeg tenker at foreldrene dine sikkert synes det er fint å få innsikt i hvordan du har det. Hvis du synes det er for vanskelig å prate med foreldrene dine kan helsesøster på skolen også være en fin person å snakke med. Lykke til.

Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse