Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine skal skilles

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei, for en uke siden fortalte foreldrene mine at de skulle skilles. det virker nå som mamma er redd for pappa. hvis mamma for eksempel sier at jeg får lov til å ta godteri, så finner pappa det ut, så blir han kjempe sur,og mamma nekter for at jeg noen gang fikk lov, så er det jeg som får skylda for alt. hv kan jeg gjøre for at det skal slutte?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du skriver til oss når du har det vanskelig. En skilsmisse berører hele familien og ikke minst barna. Det er trist når foreldres uenigheter går ut over barna og sånn skal det ikke være. Husk at din stemme er viktig. Og i følge Barneloven skal foreldre etter barnet har fyllt 12 år legge stor vekt på din mening i saker som angår deg. Jeg foreslår at du tar en prat med foreldrene dine om hvordan den siste uka har vært for deg. De setter nok pris på en ærlig tilbakemelding og noen ganger trenger man også det for å "våkne" litt opp og se på hva en driver med. Skilsmissen er enda fersk og de og du er nok i en litt unntakstilstand og dermed er det ekstra viktig at dere snakker sammen nå. Lykke til.

Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse