Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil flytte til faren min fordi jeg blir mobbet på skolen.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg vil flytte til faren min men moren min vil ikke at jeg skal flytte dit fordi han har hatt drikkeproblemer tidligere men jeg har sett at han har skjerpet seg men hun tror ikke at han har det. Og før bodde jeg og moren min nærme faren min men så flyttet vi så jeg gikk på skolen som er der faren min bor som jeg vil begynne på hvis jeg flytter dit så jeg kjenner alle allerede og der hvor jeg bor med moren min nå går veldig mange på skolen min å kaller meg veldig stygge navn. Og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for jeg klarer ikke å gå på skolen hver dag og vite at jeg kommmer til å få slengt masse stygge kommentarer på meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du har lyst til å flytte til din far fordi du blir mobbet på skolen der du går nå når du bor hos din mor. Faren din har hatt alkoholproblemer, og moren din vil ikke at du skal bo hos han. Du tror at det vil gå bra, da han har skjerpet seg.

Du vet ikke hva de skal gjøre nå, for du klarer ikke å gå på skolen og få masse stygge kommentarer slengt mot deg hver dag.

Så fint at du skriver til oss i ung.no! Jeg skjønner at du er i en vanskelig situasjon. Det må gå an å gjøre noe for at det skal bli bedre.

Når det gjelder å bestemme hvor du skal bo, er det vanligvis foredrene i fellesskap som må bestemme dette. Du skal få komme med dine ønsker, og jo eldre du blir, jo mere skal det du ønsker vektlegges. Når du er 13 år, får du ikke bestemme alene hvor du skal bo.

Jeg tenker at det først og fremst må gjøres noe med mobbesituasjonen på skolen. Du og din mor/far må snakke med lærer/rektor på skolen, slik at de får mulighet til å gjøre noe med dette. Det er skolen som har hovedansvaret for å hindre mobbing. Du kan også snakke med helsesøster på skolen, slik at hun/han kan hjelpe og støtte deg.

Du kan kanskje finne flere tips i vedlagte artikler. Masse lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster/Helsebror

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Drikker moren eller faren din for mye?

Engster du deg fordi moren eller faren din drikker for mye? Du er ikke alene!

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse