Hopp til hovedinnholdet

Jeg har noen spørsmål angående skilsmisse.

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har noen spørsmål angående skilsmisse 1) Mine foreldre skal skille seg, og begge vil at den andre skal flytte ut av huset/ kjøpe den andre ut fra huset. Hvem har da prioriteten da? De kjøpte huse da de var gift, men den ene betalte for alt siden den andre hadde ikke kapasiteten til å betale på den tiden. Samtidig har personen som kjøpte huse, betalt forsikring og alt fra strøm og vann regning. 2) Foreldrene mine eier også 2 biler og begge bilene står under den enes navn. Hvem som brukte mest penger vet jeg ikke, men er det den som har navne sitt på bilen sånn får bilen når de skiller seg. 3) Så skal da det deles likt selv om den ene kjøpte mesteparten og betalte for alt nesten? 4) Jeg har noen søsken og lurer på om vis de vil bo hos den ene forelderen selv om han/hun har ikke inntekter som kan dekke alt for dem går da barna til den andre Takker på forhold

Besvart 09.09.2018 21:10
 

Svar
Hei

Takk for at du stiller oss spørsmål!

Det er leit å høre at dere er så bekymret over det økonomiske oppgjøret mellom for aldrene dine. Hoved regelen er at det man tar med seg inn i et ekteskap tar man med seg ut. Det som kjøpes i et ekteskap er å regne som fells eie. Dette gjelder så fremt det ikke er skrevet særeieavtaler. Dette vil også gjelde bilene.

Dersom dine foreldre strever med å bli enige om dette bør de oppsøke en advokat for å få hjelp til oppgjøret.

Når det gjel der hvor du vil bo så er ikke inntekt nødvendigvis bestemmende for hvor barna skal bo. Før foreldre som har barn under 16 år får skille seg, må de til mekling. Dette er et møte, vanligvis ved familievernkontor, for å få hjelp til å lage avtale om hvor barna skal bo osv.

Alle barn over 7 år har krav på å bli hørt i slike saker, først og fremst av foreldrene, men også ved familievernkontoret. Som myndig har du full rette til å bestemme selv så fremt den forelderen din vil bo hos er enig.

Håper dette var svar på dine spørsmål. legger ved noen artikler som kanskje kan hjelpe deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Barneloven

Tenåringsgutt (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymret gutt

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse