Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler at jeg mister pappaen min til hans nye kone og hennes barn.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Mamma og pappa skilte seg for noen år siden. Men nå har pappa fått seg KONE. Jeg kjenner henne nesten ikke. Hun og barnet hennes bodde hos oss i 3 uker, og så fikk jeg høre av mamma og søsteren min at pappa fridde til henne. Hun kommer fra et annet land på andre siden av jordkloden, og kan ikke norsk. Jeg og søsteren min bor nå hos mamma mest, og er hos pappa annenhver helg. Men jeg føler at jeg mister min pappa til dem. De krangler hele tiden og i det siste så har hun bodd hos onkelen min eller tanten min siden pappa og henne krangler. Jeg vil bare ha pappaen min tilbake. Det er som om han glemmer meg hele tiden. Han glemmer å hente meg på treninger. Jeg syntes at det er veldig ubehagelig å være med dem. Husker at hun nesten sa rett ut at de hadde sex. Liker ikke tanken at pappa er med en annen person. Hva kan jeg gjøre? Jeg vil heller ikke at henne og pappa skal skille seg, for da blir pappa lei seg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er mange som opplever at det blir vanskelig når foreldre skaffer seg nye kjærester. Når en er forelsket er det nesten bare kjæresten som fyller tankene, også hos voksne. Mange foreldre undervurderer også hvor viktige de er for barna sine, selv om de er i ferd med å bli store. Foreldre som får nye kjæreste tenker ofte ulikt i forhold til når det er riktig å fortelle barna at de ønsker seg eller har fått ny kjæreste. Noen tenker at det er viktig at barn og kjæreste blir kjent for ekteskap eller samboer andre venter i det lengste for å skåne barna.

Det høres ut som at dette med ny kone kom litt brått på deg og kanskje vanskelig å forstå at faren din velger seg en kjæreste dere kjenner så dårlig. Det å flytte til Norge er ikke lett. Det å venne seg til et nytt land, nytt språk, ny kultur og ny familie er vanskelig. Det at faren din og hans kone har det vanskelig gjør det nok strevsom for ham.

Har du prøvd å snakke med faren din, både om hvordan du og faren din har det? Det kan hende at han ikke er klar over at dette er vanskelig for deg. Er det vanskelig for deg å snakke med ham alene er det mulig å be om hjelp. Mange får hjelp av andre familiemedlemmer. Det er også mulig å få hjelp av familievernkontoret der dere bor. Det er gratis.

Om du trenger noen å sortere tanker med selv er helsesøster eller sosiallærer ofte gode å snakke med. Legger ved noen artikler som kanskje kan hjelpe deg.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når foreldrene krangler

Foreldre som krangler (colourbox.com)

Det er ikke uvanlig å oppleve at foreldre krangler. Her får du noen tips til hva du kan gjøre.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse