Hopp til hovedinnholdet

Får jeg vite hvis faren min har dødd når han bor i utlandet?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 år når jeg var rundt tre år skilte foreldrene mine seg, det var mye styr og faren min fikk besøksforbud så nå bor jeg med moren minhan flyttet ut av landet og jeg har ikke sett eller hørt noe fra han etter det jeg bare lurer på om jeg har rett til å vite det hvis han dør det er en følelse jeg går rundt og tenker mye på så har jeg rett til å få vite det hvis han dør eller kan det hende han ligger begravd ett eller annet sted nå uten at jeg kommer til å finne det ut?

Besvart 09.04.2019 21:14
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. Det høres ut som at du ikke har det noe lett.

Du skriver at faren din har flyttet til utlandet. Vi i ung.no kan ikke svare på hvordan reglene er i utlandet for hva som de skal gjøre når noen som bor der dør. Vi kan likevel si med ganske stor sikkerhet at du får vite det hvis faren din har dødd mens han har vært i utlandet. Det er flere grunner til at vi tenker det er stor sannsynlighet for dette. Den ene grunnen er at de aller fleste land har klare regler for hva de skal gjøre når noen som er der dør. Blant disse reglene har de vanligvis regler om at familie skal få vite om det når noen dør, også de som bor i utlandet.

Noe av grunnen til dette er også at det ofte er snakk om å fordele arv når noen dør. Som datter av din far vil du være arving og derfor måtte få beskjed hvis han er død.

Jeg vil anta at du ikke skal trenge å bekymre deg for at han er død uten at du har fått vite det. Siden det er vanskelig å gå rundt med de tankene du har alene, vil jeg likevel anbefale deg å snakke med en voksen som du stoler på om dette. Hvis du kan, bør du snakke med moren din om tankene og følelsene dine.

Hvis du ikke kan snakke med moren din, kan du snakke med helsesykepleier på skolen din. Du kan også snakke med familievernkontoret. Se på artiklene jeg har lagt ved i svaret mitt til deg.

Jeg håper at dette var til hjelp for deg.

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse