Hopp til hovedinnholdet

Sliter med skole,miljø, motivasjon, skilsmisse, flytting, konfirmasjon...

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei Jeg sliter med å jobbe på skolen, altså at jeg mister konsentrasjonen min, har heller ikke motivasjon til å jobbe eller gjøre noe i det hele tatt. Tankene mine har bare aldri gitt slipp. Jeg å vennene mine hadde litt problemer med noen i klassen, det gikk litt over styr ved at noen av mine venner sa det var mobbing, etter det har det vært litt kjipt å dra på skolen, fordi de i klassen har gått rundt å fortalt det til alle vennen sine, til å med lærere. Etter nyttår fikk jeg å broren min vite at mamma og pappa skal skilles, dette var og er fortsatt vondt, på grunn av det skal jeg flytte, i tillegg til det er det konfirmasjon til meg, tentamen og flytting. Broren min å jeg krangler hele tiden eller så snakker vi ikke sammen i det hele tatt. Ene læreren min synes jeg ikke viser at jeg kan mer en det jeg vil, det er vondt å høre fordi jeg prøver. Å det med klassen min, jeg har dårlig samvittighet for det som skjedde og vil si unnskyld. Dette har ødelagt skole for meg å motivasjon.

Besvart 09.04.2019 10:07
 

Svar
Hei

Kjære jente på 14 år.
Jeg har aller først lyst til å gi deg en klem, selv om det bare er på papiret. Den kommer fra hjertet og jeg håper du kjenner det.
Jeg vil gjerne hjelpe deg på riktig vei, og da må jeg dele opp spørsmålene dine litt i svaret mitt.

1. Skolemiljø. Du beskriver at det har vært en del problemer som har ført til at det som skjedde ble oppfattet som mobbing fra deg. Dette ble fortalt til lærere og elever, og du synes det er vanskelig å være på skolen etter dette. Du sier du gjerne vil be  om unnskyldning og trenger å få det bedre på skolen. Det synes jeg både er voksent og flott gjort av deg! Jeg vil råde deg til å ta en prat med lærer, rådgiver eller en annen voksen du stoler på, for å fortelle dette. Si at du er lei deg og ønsker å be om unnskyldning. Si også at du står i en vanskelig situasjon hjemme og at du trenger støtte og hjelp for å komme gjennom skoleåret.

2. Hjemme. Det å oppleve at foreldre skilles er både en sorg og et sjokk for mange. Det innebærer at familien endrer seg totalt og man må i tillegg flytte. Selv om mange barn/ungdom opplever dette, er det en vanskelig tid og man trenger støtte fra noen utenifra. Jeg håper du kan ta kontakt med helsesykepleier på skolen og få snakket om hvordan dette er for deg hjemme. Foreldrene dine bør også vite at du har det vanskelig selv om de har sine egne problemer! Hvis du synes det er vanskelig å snakke, kan du skrive ned hvordan du har det og hvordan du ØNSKER Å HA DET fremover. Det må de voksne få vite, for å kunne hjelpe deg. Helsesykepleier kan også ha grupper med ungdom som opplever skilsmisse. Spør om dette finnes på din skole.

3. Konfirmasjon. Du skal ha konfirmasjon, og lurer sikkert på hvordan foreldrene dine skal løse dette når de nå skiller seg. Mange spørsmål dukker opp i forhold til hvem som skal komme, og hvordan dagen skal bli når det er mye problemer og man krangler med både foreldre og søsken. Jeg vil anbefale deg å snakke litt med prestene eller den som har konfirmasjonsundervisningen om dette. De har møter mange ungdommer som har det på samme måte. Men først og fremst snakk med foreldrene dine om hvordan DU vil at dagen skal bli. Det er din store dag, og de voksne, og broren din, må gjøre alt de kan for at din dag blir superfin!

Nå håper jeg du fikk noen tips om hva du kan gjøre. Husk at det kommer til å bli bedre, det vil ikke være slik som dette for alltid. Nå har du tatt tak i problemene og vet at du må gjøre en innsats for å få hjelp videre. Stol på deg selv, og de som hjelper deg.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Flytting når foreldrene skiller seg

Skilsmisse kan skape en sårbar situasjon for foreldrene, men kanskje ennå mer for barna, særlig dersom én eller begge foreldre skal flytte.

Av Tiril, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse