Hopp til hovedinnholdet

Jente 13 år med skilte foreldre. Vil bo hos pappa

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har i mange måneder tenkt på dette. Mamma og pappa er skilt, men heldigvis skilte de seg før de begynte med masse sånn krangling. De kan krangle en del nå om fordelingen med barna og sånt. Jeg og mamma har lenge hatt et veldig bra og sterkt bånd, men jeg vet ikke lenger hvordan det går nå. Storesøsteren min (15) har spiseforstyrrelser og er ikke hjemme lenger. Jeg og mamma har egentlig ikke noe dårlig kjemi, men mamma og jeg har en tendens til å begynne å krangle uten grunn osv. Jeg vet ikke helt hva jeg burde, men jeg har lenge tenkt på å flytte til pappa for fullt. Nå som storesøsteren min er mye borte og mamma å pappa bytter på å være med henne, så er det ikke noe særlig forskjell på hvor mye vi er hos pappa, og hvor mye vi er hos mamma. Men jeg merker at jeg har det bedre hos pappa, men vil ikke si dette til hverken mamma eller pappa. Håper ikke jeg er den eneste i denne situasjonen. -Jente 13 år.

Besvart 23.04.2019 22:21
 

Svar
Hei jente 13 år

Du er ikke den eneste i denne situasjonen, det kan jeg begynne med å si. Dette er veldig vanlig å tenke på når man har skilte foreldre og to hjem.

For noen vil det være best å bo det ene stedet. På meg virker det som at du har to hjem hvor du kan trives begge steder, og da er det jo noe å tenke litt ekstra på. Jeg tenker at det er en styrke at du og moren din har hatt et bra og sterkt bånd.

Jeg tenker at dere har en spesiell situasjon nå hvor storesøsteren din er syk. Det kan være mange ting du kjenner på. Jeg kan tenke meg at både moren din og faren din er veldig bekymret for henne. Kanskje er det noe som skjer med moren din i den situasjonen?

 

Det kan være mange grunner til at du har det bedre hos pappa. Men du kan jo uansett ikke bo bare hos ham uten å snakke med foreldrene dine først. Jeg tenker at du må være modig, og snakke med moren din. Kanskje kunne du i en periode bodd mer hos faren din. Samtidig er hun en viktig person i livet ditt, og selv om det er mye krangling nå så kommer det flere perioder. Jeg tror jo også at litt krangling kan være fint, det kan jo være et tegn på at dere er trygge på hverandre.

 

Jeg beklager at jeg ikke kan gi deg et helt tydelig svar på hva som er riktig å gjøre. Situasjoner som dette har ofte ikke et klart svar, og det er derfor man tenker så mye på det. Jeg synes du skal snakke med foreldrene dine. Du kan snakke med en av dem først, som jeg foreslo en samtale med moren din. Det kan være lurt å finne en rolig stund, hvor dere ikke er på vei ut døra. Da kan du si litt om hvordan du har det, og at du har tenkt på å bo mer hos far.

Jeg synes også at du skal se om du finner en å snakke med, som feks helsesykepleier. Det er helsesykepleier på skolen du går på, og også på helsestasjon for ungdom. Du kan du snakke om det du tenker på, og du kan få hjelp til å rydde i tankene. Helsesykepleier snakker med mange barn om nettopp skilsmisse, og også om hvordan det er når en i familien er syk.

Jeg legger ved noen artikler, de har jeg valgt ut til deg.

Lykke til!

Vennlig hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Stines erfaring med skilsmissen

Jente med ryggen til

Stines foreldre skilte seg da hun var 13 år. Her intervjues hun av Kristin om hvordan hun har det etter skilsmissen.

Av Kristin, ungdomsjournalist på ung.no

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse