Hopp til hovedinnholdet

Jeg bor hos moren min mye mer enn hos faren min

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Foreldrene mine er skilte og jeg er like glad i dem begge to, men jeg bor hos moren min mye mer enn faren min. Noen ganger har jeg veldig lyst til å flytte til ham. Det er fordi jeg liker å være hos han mer en hos moren min, men det vil si at jeg må jeg flytte ut av byen hvor jeg har alle vennene mine og idretten min. Noe jeg ikke har lyst til i det hele tatt. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 09.06.2019 21:13
 

Svar
Hei
 
Takk for at du tar kontakt med oss!
Dersom du ikke tør å snakke med moren din om hvordan du har det, vil jeg anbefale deg til å ta dette opp med faren din. 
 
I følge barneloven har du rett til å bli hørt i forhold til bosted og samvær. Fra du er gammel nok til å gjøre deg opp en noenlunde selvstendig mening har du rett til å bli hørt ( rundt 7 år vanligvis) Fra du er 12 år skal det legges betydelig vekt på barns ønsker om bostedsløsning. Det er likevel foreldrene dine som bestemmer frem til du er 18 år. 
 
I tillegg må du og foreldrene dine diskutere løsninger ifht hvordan du skal komme deg frem og tilbake til skolen din og hvordan du kan ivareta venner og aktiviteter på en måte som vi være praktisk og fungere for deg/dere. Det er ikke alltid at det er mulig å finne en slik løsning, men selve diskusjonen kan ofte åpne for ideer og synspunkter som kan være nyttige mht at du får sagt hva du ønsker deg -og foreldrene dine kan begynne å tenke på eventuelle løsninger
 
Mange bruker familievernkontor til å endre samværsavtaler dersom det er uenighet mellom foreldre mht tidsfordeling, det er også vanlig at terapeutene snakker med barna i slike saker. Blir foreldre enig kan man endre samværsavtaler selv.
 
Jeg håper at svaret mitt kan hjelpe deg et stykke på vei!
 
Ta gjerne kontakt igjen dersom du trenger det!
 
Mvh familieterapeuten ung.no 
 
 

 

 
 
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Barneloven

Tenåringsgutt (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse