Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine er skilt og mamma har fått ny kjæreste.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Heisann. Er veldig stressa. Mamma og pappa er skilt. Mamma har fått seg en kjæreste. Pappa er jo helt i mot det. Han vil ikke at han skal være med oss barna. Mamma og pappa har ikke bodd sammen på flere måneder. Hva skal jeg gjøre? Og er det noen regler for om ny kjæresten kan passe på? Bestemmer pappa det? Føler også at jeg heller vil være hos mamma enn pappa. Men er jo selvfølgelig glad i begge. Hjelp!

Besvart 06.07.2019 16:34
 

Svar
Hei

Så kjipt at du opplever dette.

Det er vanskelig når foreldre går fra hverandre. Mye følelser og mye smerte. Mange voksne klarer ikke oppføre seg skikkelig mot hverandre og noen involverer barna i konflikten. Dette er ikke greit, for det er jo ikke barna sin feil at de har gått fra hverandre. 

Når det kommer til ny kjæreste blir det ofte enda vondere for den andre som kan reagere slik som faren din gjør, men å ikke godta. Det finnes ingen regler for hvor lange man skal vente før man får ny kjæreste og om kjæresten skal møte barna eller ikke. Og passe barna eller ikke. 

Dere har sikkert vært hos familievernkontoret for å snakke, etter at foreldrene dine flyttet fra hverandre. Det er kanskje lurt å ta en ny tur dit nå. Du skal slippe å ta stilling til konflikten mellom foreldrene dine. 

Du er 16 år og kan bestemme selv hvor du vil bo, det er selvfølgelig supervanskelig å bestemme seg, for mange er redd for at den andre forelderen blir såret eller lei seg. Men det aller aller viktigste er at dette blir best mulig for DEG! 

Jeg anbefaler deg å ta kontakt med familievernkontoret. Du kan kontakte dem selv, hvis det er greiest for deg. Her finner du ditt nærmeste familievernkontor

Dersom situasjonen ikke løser seg er det også fint å finne noen du kan prate med, dette hjelper på stresset og dårlig samvittighet. Du kan snakke med ungdomskontakt eller helsesykepleier på din skole. 

Legger ved noen artikler som kommer med godt tips til hva du kan gjøre. 

Håper dette løser seg på best mulig måte for deg <3

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Hvordan takle mammas eller pappas nye kjæreste

Hilser med hånda (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne seg i at mamma eller pappa har fått ny kjæreste. Kanskje du får stesøsken i tillegg? Her får du noen tips som kanskje kan hjelpe deg.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse