Hopp til hovedinnholdet

Min mor og far krangler hele tiden, og jeg krangler med min mor

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jente på 14 år som har det dritt akkuratt nå. Mamma og pappa er skilt og det har de vært lenge ,men de krangler ennå. Mamma har blitt syk av alt kranglingen og av og til, orker hun ikke engang å gå på jobb. Pappa har bodd i ett annet land lenge og har endelig flyttet til hjemlandet. Han hadde flyttet til byen og hadde sendt melding til mamma at han flyttet så langt vekke, fordi han ville ikke at jeg og lillesøster skulle komme på besøk hele tiden. Det såret meg veldig. Meg og mamma krangler hver dag om alt, og mamma blir så sur fort av ingenting, og snakker til meg som at jeg er en idiot. I dag sa hun noe som jeg aldrig kommer til å glemme og det såret meg så veldig at jeg ikke orker mer. Vennene mine baksnakker meg hele tiden og kaller meg en bitch og at jeg er en 'dramaqueen'.En dag fortelte jeg min bestevenn hvordan jeg egentlig har det. Hun stoppet å snakke med meg fordi det gikk rykter om at jeg hadde snakker dritt om hun. Jeg har ingen å snakke med.

Besvart 28.07.2019 01:01
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til oss. Det er ikke lett når foreldrene dine krangler mye. Det er veldig mange ting i livet ditt som du nå sliter med. Jeg forstår at du både blir såret av at din mor og far krangler, at din far har flyttet og at din mor sier ting som sårer deg. I tillegg har du ingen å snakke med. Det er naturlig at du da blir fortvilet!

Kan du fortelle din mor at du blir veldig lei deg over at dere krangler, og at du ønsker at det kunne ha vært anderledes? Hvis det er vanskelig å fortelle det direkte til henne kan du skrive et brev. Skriv det du synes er bra, hva du kunne tenke deg var anderledes og hva du tenker dere begge kan gjøre for at det skal bli bedre. 

Hvis det er veldig vanskelig mellom dere så kan du foreslå at dere kan dra sammen til familievernkontoret. Der kan dere få hjelp med kommunikasjon dere imellom. Du kan også ta kontakt med helsesykepleier på skolen.

Dine venner baksnakker deg. Det er ikke greit og jeg forstår at du blir lei deg. Er dette gode venner av deg? Noen ganger kan det være godt å prøve å få flere venner slik at en har flere å spille på. 

Er det noen i klassen eller på skolen som du liker å være sammen med? Har du noen hobbyer som du liker å holde på med? Prøv å kom i kontakt med noen som har de samme hobbyene som deg. Vennskap starter gjerne med bekjentskap før man blir venner. Hvis man har samme hobby kan det være lettere å bli kjent for så å bli venner.

Dessverre er det mange som opplever det samme som deg, og som føler seg ensom og ingen å snakke med. Selv om du nå har det slik, så betyr det ikke at det alltid kommer til å bli slik. Jeg er sikker på at du etter hvert kommer til å finne din vennegjeng som liker deg akkurat som du er!

Legger ved noen artikler som jeg anbefaler deg å lese.

Håper svaret var til hjelp for deg!

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

- Jeg krangler mye med mamma, hva skal jeg gjøre?

Jente krangler med mora si (colourbox.com)

Jeg får veldig mye kjeft hjemme, når jeg å mamma krangler, og det er veldig ofte. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg gråter hver gang vi krangler og så får jeg masse kjeft. Hva kan jeg gjøre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse