Hopp til hovedinnholdet

Jeg bor hos mamma, men vil bo hos pappa. Går det an?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei foreldrene min har sultseg nå bor jeg hos mamma men jeg vil bo hos pappa han har penger og mamma er litt blakk og der mamma bor er det ikke noen og leke med og hos pappa har jeg noen og leke med jeg vill bo hos pappa Går det Ann

Besvart 21.08.2019 09:03
 

Svar
Hei

Så fint at du tar kontakt med oss når det er ting som er vrient :-) Jeg skjønner at det ikke har blitt helt slik du ville ha det, etter at foreldrene dine skilte lag.

Når foreldre med barn under 16 år flytter fra hverandre, skal de møte til mekling - for eksempel på et familievernkontor- for å bli enige om et best mulig samarbeid om barna. I forbindelse med dette skal barna få uttale seg, enten til foreldrene eller at barna får snakke med mekler.

Når du er 13 år skal dine ønsker vektlegges, men det er likevel foreldrene dine som bestemmer. Jeg forstår det slik at det er lite penger hos moren din, og heller ingen å leke med - og at det er av disse grunnene du vil bo hos faren din.

At du bor hos moren kan kanskje ha sammenheng med andre forhold. Noen ganger handler det om foreldrenes arbeidstider, som at den ene forelderen jobber om kvelder eller netter. Andre ganger handler det om det å følge opp barna i hverdagen, med mat, klær, døgnrytme osv. Og atter andre ganger kan det handle om hva foreldrene tror er best for barna, men det forutsetter at de eller mekler har snakket med barna om hva som er viktig for dette barnet.

Svaret på spørsmålet ditt er at barn også kan bo hos fedrene sine. Mange barn med skilte foreldre, bor like mye hos hver av foreldrene sine - for eksempel en uke hos hver. Noen bor hos mor og andre hos far, og så er barna annenhver helg hos den andre forelderen.

Om du ikke allerede har snakket med foreldrene dine om at du vil bo hos faren din, kan du gjøre det. Enten at du snakker med begge, eller at den du snakker med kan drøfte det med den andre forelderen. Dersom det er vanskelig for dem å bli enige, kan de få hjelp til å drøfte dette på et familievernkontor.

Jeg legger ved linker til noen artikler som kan være interessante for deg.

Håper at dette var til hjelp. Lykke til :-)

Med vennlig hilsen Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse