Hopp til hovedinnholdet

Kan pappa tvinge meg til å ta ferie med ham?

Jente 15 år
 

Spørsmål
Hei. Jeg fylte 15 år i mai, og hver sommer er jeg alltid 2 uker hos pappa på ferie. Men i år har jeg lyst å ha den ene uka sammen med storesøstra mi på 28 år. Men pappa sier at jeg da må komme en annen uke, og da jobber jeg og det vil ikke han. Jeg har fått 3 uker ferie fra jobben, men den siste uka skal jeg ikke ha føre i august og det er den eneste uka mamma og jeg kan finne på noe sammen. Kan pappa tvinge meg til sånt. M.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei M.

Beklager at du har måtte vente så lenge på svar. Jeg håper også at du ikke har noe i mot at jeg har forkortet navnet ditt.

Det er ikke uvanlig at foreldre synes det er vanskelig at barna blir større og får andre behov enn de har hatt før. I følge barneloven skal foreldre bestemme hvor barna skal bo og hvordan de skal ha samvær og ferier frem til barnet er 18.

Det står imidlertid også at barnet skal gradvis mer medbestemmelse frem til de er 18. Det er ingen som vil foreldre medhold at de fysisk tvinger tenåringen sin på ferie. Det  du må tenke på er det å nekte å være med på ferie verdt reaksjonen fra pappa. Kan du tilby han å komme på en annen tid enn i sommer?

Hadde det gått an å skrive brev til pappa og forklart ham hvordan du føler og hvor mye dette betyr for deg? Mamma kan kanskje bestille time på familievernkontoret der dere bor så dere alle sammen kan snakke om dette på en god måte.

Håper dette er til nytte!


Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung..no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om krig og fred?

Hvor deles "Nobels fredspris" ut hvert år?