Hopp til hovedinnholdet

Skilte foreldre. Stemor har brukt psykisk vold. Ønsker godt forhold til far

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er skilsmissebarn og har en lang historie med stemor som fortsatt er gift med min far (de har vært sammen siden jeg var 10/11). Hun brukte psykisk vold mot meg og søsteren min, det ble så galt at vi flyttet til moren vår og vi har det mye bedre nå. Det irriterer meg at stemoren min bestemmer hvor mye kontakt jeg skal ha med far. Hun bestemmer ikke bokstavlig talt, men jeg vil ikke dra på besøk når hun bor der, jeg vil spy når jeg ser henne. Faren min er ikke til å kjenne igjen, når jeg ser på han virker han deprimert og lei seg. Mitt problem er at jeg føler at jeg aldri har fått det forholdet jeg vil ha til min far og dette går gjennom hodet mitt hver dag. Jeg har alltid vært skikkelig mammadalt og ikke egentlig tenkt på hvor mye skade det har blitt på forholdet vårt opp igjennom årene. Jeg er lei, sint og skuffet over meg selv. Hvordan kan jeg få et bedre forhold til faren min som jeg ikke kjenner igjen? Han er ikke den samme som jeg kjente da jeg var 0-10 år...

SVAR

Besvart 10.03.2020 22:24:21
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan takle mammas eller pappas nye kjæreste

Det kan være vanskelig å finne seg i at mamma eller pappa har fått ny kjæreste. Kanskje du får stesøsken i tillegg? Her får du noen tips som kanskje kan hjelpe deg.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle