Hopp til hovedinnholdet
Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er ei jente på 14 år som har et problem med faren min. mamma og pappa er nylig skilt og jeg bor bare hos faren min nå, fordi mamma ikke har hus. men problemet er at pappa nesten aldri er hjemme, og når han først er jemm så er han bare sur og gretten hele tiden, for ingenting. da blir jo ikke jeg så glad heller og da klager han på at jeg er sur hele tiden og klager på maten og alt. men egentlig har jeg aldri gjort det, fordi han lager jo god mat. han vasker aldri huset heller, så når jeg sier det til han sier han bare "nei, men du gjør det jo ikke du heller" jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, jeg vil bare at mamma skal finne seg hus så jeg kan bo hos henne. det har gått snart 3 måneder .. hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år
Du skriver at du bor hos pappa etterat dine foreldre ble skilt- og at mamman'n din ikke har noe sted å bo. Du ønsker å flytte til moren din, pappa er sur og det er mye klaging.
Jeg vet ikke om foreldrene dine har fått noe hjelp- om mamma kan få hjelp til å finne leilighet. Det kan være mamma kan få hjelp med økonomi eller bolig..
Du bør nok snakke med begge dine foreldre om hvordan du har. Selv om de er skilt skal de samarbeide til det beste for deg. Kanskje ingen av dem helt vet at du ikke har det bra. Du kan også snake med noen andre voksne hvis du ikke greier å snakke med foreldrene dine alene. Helsesøster, lærer eller en annen voksen kan være med deg å snakke mod foreldrene dine. Hvis du fortsetter å ha det riktig dårlig og det ikke blir noen endring med mamma og bolig bør du si fra til noen. Du skal ikke ha det så vanskelig. Kanskje pappa og du skal oppsøke noen som kan hjelpe dere slik at dere får hjelp til å snakke bedre sammen. Ved familiekontor i kommunen har de erfaring og kan møte dere sammen.
Lykke til- håper du fortsette å si fra slik at du får hjelp.
Hilsen Familieterapeuten
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om dine rettigheter?

Hva er den seksuelle lavalderen i Norge?