Hopp til hovedinnholdet

Når kan jeg bestemme om jeg vil ha samvær?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 14 år som lurer på noen ting. Pappa og Mamma skilte seg når jeg var 3 år og broren min 1 år. Vi bor i Kr.sand og han bor i oslo. Vi feirer jul annehvert år, bytter på ferier og har litt av sommerferien hos mamma og litt hos Pappa. Vi møter pappa annehver helg. Noen ganger kommer vi til han i oslo, men han pleier komme til farfar som bor i høvåg og så kommer vi dit også. Når kan jeg egentlig bestemme hvem jeg vil være hos? (mamma eller pappa)Jeg har jo alt hos mamma og går glipp av veldig mye de helgene jeg er borte. må det være slik det er nå helt til jeg blir 18? Digger denne siden. Hilsen Meg <3

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet ditt og beklager at du har ventet på svar fra oss.

 

Det er veldig mange som har det om dere som må pendler langt for å være sammen med den av foreldrene man ikke bor sammen med. Jeg forstår godt at du synes dette er slitsom og forstyrrer fritiden din.

 

I følge barneloven er det foreldrene dine som har det juridiske og økonomiske ansvaret for deg og broren din til du er 18. Dette vil si at det er de som bestemmer hvor du skal og og samvær med den du ikke bor sammen med. Barneloven sier også at at barn fra 7års alder har krav på å bli hørt i saker om hvor de skal bo og hvordan samværet skal være. Fra en fyller 12år skal ens mening legges særlig vekt på.

 

Snakk med foreldrene dine om dette, be dem om å høre på deg og hva du trenger. Dersom du tenker at det ikke er mulig å snakke med foreldrene dine selv kan du få hjelp. Det kan også være god hjelp i å snakke med helsesøster, lærer eller sosiallærer. Helsestasjonen for ungdom kan også være et godt sted. Der har de lege, helsesøster, ofte har de også psykiatrisk sykepleier eller psykolog i tillegg.

 

Håper dette kan komme til nytte for deg!

 

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse