Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine ombestemmer seg om de skal skilles hele tiden.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. for et år siden fik jeg vite at foreldrene mine skulle skille seg, men de ombestemte seg, for en måned og 3 uker siden, fik jeg vite på nytt at de skulle skille seg, men etter en måned fik jeg vite de ikke skulle det. jeg snakker aldri med dem, og når jeg gjør det greier dem fint å få meg sint, jeg er sint og skuffet over dem. føles ut som at jeg aldri kommer til å tilgi dem, jeg har ikke lyst heller.... jeg vil bare ikke bo hjemme mer... pappa og mamma er mye sint på meg. jeg greier nesten ikke være på skolen lengere, hvis jeg er det så drar jeg hjem etter halve dagen har gått. jeg orker ikke være med ut med vennene mine. jeg skjønner godt at dem ikke skjønner situasjonen, jeg ber dem ikke om å gjøre det heller, siden jeg kjønner det er vanskelig å sette seg inn i. men jeg føler meg sikkelig alene, og usikker, jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre. jeg har det kjempe vondt inni meg. jeg vet ikke hvordan jeg skal komme over det. jeg har snakket med en dame på skolen min, men jeg føler ikke at det hjelper. og bare en bitte liten ting som blir sakt kan såre meg så sinnsykt, og liksom små ord blir kjempe store for meg. det vennene mine sier " kan du ikke bare smile, selvom det er fake" akkurat nå føler jeg ikke for å fake. jeg vet egentlig ikke hvorfor jeg skriver dette, og jeg vet det ikke er et spørsmål her inne,, men har dere et forslag om hva jeg kan gjøre? eller om det er noe jeg kan si til foreldrene mine, sånn at dem skjønner hvordan jeg føler det.. ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss.

 

Dette er det lett å forstå at blir vanskelig for deg og at du mister tillit til dine foreldre. Alle par også de som er foreldre går gjennom dårlige perioder i sitt forhold. Det høres ut som dine foreldre har blandet deg for mye opp i problemene deres. Mange foreldre undervurderer hvor vanskelig det er for barna at foreldrene skilles selv om barna er ganske store. Konflikter mellom foreldre er veldig forstyrrende på det meste, både sosialt og på skolen.

 

Det er veldig leit at du opplever at dine foreldre ikke forstå hva dette gjør med deg. Kan du prøve å snakke med dem igjen? Hvis du tro det kan nytte kan du også vise dem det du skrev til oss og svaret du fikk. De burde ta kontakt med familievernkontoret der dere bor slik at de kan få hjelp til å ordne opp i konfliktene dem i mellom. Du kan også være med dit.

 

Det er synd at det å snakke med damen på skolen ikke hjalp, men det er ofte slik at slike vanskeligheter tar tid å komme over. Det er viktig at foreldrene dine forstår at så lenge du har en usikkerhet i forhold til når dine foreldre vil skilles neste gang så vil du fortsatt ha det det vondt. Det kan også være verdt å forsette å snakke med noen om hvordan det er å være deg. Jeg vet ikke hvem du snakket med på skolen men mange som har det vanskelig synes det er godt å ha noen å snakke med. Det kan også være god hjelp i å snakke med helsesøster, lærer eller sosiallærer. Helsestasjonen for ungdom kan også være et godt sted. Der har de lege, helsesøster, ofte har de også psykiatrisk sykepleier eller psykolog i tillegg.

 

Håper dette kan være til nytte.

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse