Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine er skilt, jeg føler at jeg ikke kan bo to steder...

Jente 14 år
 

Spørsmål
Hei. Mine foreldrene separerte seg i mars, eller det var da de sa det til meg og mine brødre. Jeg føler at jeg klarer ikke å bo to steder... og jeg vil ikke velge mellom dem, de bor veldig nærme hverandre, men det er så vanskelig. Jeg vil bare flytte bort fra hele stedet. Når jeg sa det til mamma sa hun at det ikke var en mulighet fordi at brødrene mine synes det er kult å ha skilte foreldre, det er tydeligvis hva som er kult på barneskolen. Hva skal jeg gjøre? Please svar jeg trenger noen som svarer på hva jeg sier.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver mail til ung.no.   Du skriver at du og dine brødre fikk vite at dine foreldre ville separere seg i mars. For deg er det da vanskelig å skulle velge hvor du skal bo. Du skriver at du ikke vil velge mellom foreldrene dine og at de bor veldig nært hverandre. Du skriver også at du bare vil flytte bort fra alt, men at din mor sier det ikke er en mulighet. Ut fra hva du skriver til sist, forstår jeg at de yngre brødrene dine synes det er kult å ha skilte foreldre.   Først vil jeg si at det du opplever dessverre er blitt ganske vanlig i familier. Barn og unge er også forskjellige og reagerer forskjellig på en slik situasjon, akkurat slik du beskriver forskjellen mellom deg og dine brødre. Det er forståelig at dette er vanskelig for deg. Når foreldre går fra hverandre, kan det ofte være vanskelig. Slik jeg forstår, er du 14 år. Det betyr at du har rett på å bli hørt i forhold til hvor du vil bo og at det skal legges ganske stor vekt på din mening siden du er 14 år.   Mange ganger er det slik at barna bor en uke hos moren og en uke hos faren. Likevel er det også slik for mange at de bor mer hos den ene enn hos den andre, f.eks. en dag i uken og annenhver helg hos den ene og resten hos den andre. Dette må foreldrene dine bli enige med en annen person, en megler, om. Det vil også være en person som skal snakke med deg og dine brødre om dette, hvis ikke det er gjort enda. Dersom det ikke er gjort, ville jeg fortalt det du skriver her til den personen. Eller du kan vise han eller henne denne mailen og svaret du får her. Jobben til den personen er å hjelpe dine foreldre til å finne den beste løsningen som er mulig når det kommer til hvem dere skal bo hos. Dette er ikke ditt ansvar, men de voksnes.   Du må gjerne ringe Alarmtelefonen for barn og unge hvis du vil snakke mer om dette. De har telefonnummer 116 111. Det er gratis å ringe og det er åpent hele døgnet.  

Vennlig hilsen ung.no, i samarbeid med alarmtelefonen 116111

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med noen om foreldrenes samlivsbrudd

Jente er fortvila (colourbox.com)

Selv om skilsmisse er vanlig i dag, kan det likevel være vondt for den enkelte! Skulle DU ønske du hadde noen andre å snakke med som også har opplevd skilsmisse? På mange skoler i landet kan du det.

Les mer

Forandringer etter foreldrenes brudd

Familie som flytter fra hverandre (colourbox.com)

Samlivsbrudd kan oppleves forskjellig, men for de fleste påvirker det livet. Noen får det litt vanskeligere en stund, men du kan selv gjøre noe for å påvirke hvordan DU har det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse