Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine er skilt og klarer ikke snakke sammen.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! foreldrene mine er skilt. De BARE KRANGLER. klarer ikke snakke sammen i det hele tatt. Bor bare 5 min fra hverandre. Og jeg bor en veke hos hver, mens lillesøsteren min bytter hver 3.dag (hun er 8) Moren min mener at lillesøsteren min burde være en veke hos hver, mens faren min er fast bestemt på at hun skal bytte 3. kvar dag. Det er ganske mye stress med ting som skal hit å dit og når de ikke klarer å planlegge sammen blir alt bare et rot. Det er helt sykt at de ikke klarer å planlegge. og alt eg bare ut av kontroll... HVA KAN JEG GJØRE? Jeg blir innblandet uansett hvor hardt jeg prøver å ikke være det. OG hvordan kan de slutte å krangle???

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei.

 

Vi kan forstå at dette er en vanskelig situasjon for deg og din lillesøster. Du sier ikke noe om dere har hjelp fra andre instanser som for eksempel familiesenteret i kommunen hvor du bor, eller om du har hatt kontakt med noen andre voksne som kan hjelpe deg i denne situasjonen.

 

En mulighet for deg vil være å ta kontakt med for eksempel sosiallærer på skolen. Sosiallærer vil kunne snakke med deg og dine foreldre om hvordan du opplever å være barn i foreldrekonflikten, og kanskje bidra slik at dere får kontakt med familiesenteret i kommunen. Familiesenterene er flinke til å hjelpe familier, og gi foreldre veiledning slik at de bedre klarer å se barna sine og deres behov ved samlivsbrudd.

 

Du er velkommen til å ringe Alarmtelefonen for barn og unge gratis på tlf: 116 111 for å få mer råd dersom du har behov for det.

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med noen om foreldrenes samlivsbrudd

Jente er fortvila (colourbox.com)

Selv om skilsmisse er vanlig i dag, kan det likevel være vondt for den enkelte! Skulle DU ønske du hadde noen andre å snakke med som også har opplevd skilsmisse? På mange skoler i landet kan du det.

Les mer

Forandringer etter foreldrenes brudd

Familie som flytter fra hverandre (colourbox.com)

Samlivsbrudd kan oppleves forskjellig, men for de fleste påvirker det livet. Noen får det litt vanskeligere en stund, men du kan selv gjøre noe for å påvirke hvordan DU har det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse