Hopp til hovedinnholdet

Jeg bor annenhver helg hos pappa, men jeg vil bo annenhver UKE hos pappa og mamma.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg bor annenhver helg hos pappa, men jeg vil bo annenhver UKE hos pappa og mamma. Men hver gang det har skjedd ett eller annet hos pappa så prater vi om det. Også går det bedre men akkurat når jeg har slutta å skrike begynner jeg igjen fordi jeg vil være mer hos pappa. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du tar kontakt. Det er viktig at du snakker med din far igjen om dette. Du kan også be din mor om hjelp til å snakke med faren din. Det er dine foreldre som bestemmer hvor barna skal bo. Det er forståelig at du savner din far og jeg håper det ordner seg for deg. Du kan gjerne ringe Alarmtelefonen for barn og unge (116111) hvis du har lyst å prate om dette.

Vennlig hilsen ung.no, i samjarbeid med alarmtelefonen 116111

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Forandringer etter foreldrenes brudd

Familie som flytter fra hverandre (colourbox.com)

Samlivsbrudd kan oppleves forskjellig, men for de fleste påvirker det livet. Noen får det litt vanskeligere en stund, men du kan selv gjøre noe for å påvirke hvordan DU har det.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse