Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ingen venner i klassen, og jeg gråter hver kveld.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei ! Jeg har nettopp startet på vgs. Jeg var veldig uheldig med klassen fordi ingen i klassen min unntatt en jente er ''min type'' ( høres veldig ut som om jeg velger venner, men jeg gjør ikke det). Nå har jeg gått på skolen i 2 og en halv uke og alle hadde allered gruppert seg de første dagene. Dette gjør meg utrolig deprimert fordi alle jeg kjenner har fått utrolig gode venner og er ute nesten hele tiden, i motsetning til meg som sitter hjemme hver eneste dag uten venner. Jeg kan ikke være med i non av de grupperte gjengene fordi jeg vet at de vil være veldig bitchy mot meg og ja, vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det, men det fungerer ihvertfall ikke. Bestevennen min går på en annen skole og hun trives utrolig godt, men føler jeg har mistet mye kontakt med hun også siden hun er så mye med de nye vennene hennes. Jeg trives ikke på skolen i det hele tatt, og hvis jeg bytter skole kan det hende jeg kommer i en klasse hvor folk allerede har gruppert seg og da blir det egentlig det samme og jeg kan ikke bytte igjen. Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre lenger, gråter over dette hver eneste kveld og jeg aner virkelig ikke hva jeg kan gjøre lenger.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så dumt at du har det på denne måten! I en ny klasse blir det ofte sånn at folk grupperer seg ganske fort med folk de kjenner fra før eller føler at de har noe til felles med. Og hvis man ikke føler at man har så mye til felles med noen er det lett å føle seg litt utenfor. Jeg skjønner at du synes det er kjedelig at det ikke er så mange av "din type" i klassen. Men hva med hun som du nevner? Uansett er det lurt å prøve å bli kjent med de andre i klassen, for selv om dere kanskje er forskjellige, kan det godt hende at dere har en del til felles. Og så er det bare flott å være venn med noen som ikke er helt lik som seg selv. 

Kast deg ut idet og snakk med de andre i klassen. Si hei, smil og vær hyggelig, still spørsmål og vis at du har lyst til å bli kjent. 

Det er ikke noe hyggelig å være alene med de tankene som du har nå, og jeg tror det kan være lurt at du snakker med noen om det, for eksemple venninnen din, foreldrene dine eller helsesøster. Jeg legger ved noen artikler som kan være nyttige for deg.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

5 tips til den første tiden på ny skole

Skoleelever (colourbox.com)

Mange kjenner sommerfugler når de skal begynne på videregående. Nervøs fordi du ikke kjenner noen fra før? Usikker på hva som kreves? Her er tips så du kan finne deg til rette.


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Helse og sosial på skolen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om helse og sosial på skolen