Hopp til hovedinnholdet

Hva slags jobb kan jeg få uten utdannelse?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei :) Jeg har nå gått ett år på vgs, linjen var ikke den rette for meg så derofor begynte jeg på ny vg1. Men føler at denne linjen heller ikke plasser meg. Jeg er veldig lei av skole og motivasjonen synker. Så jeg har egentlig tenkt og slutte når jeg er ferdig med dette året. Så spørsmålet er. Hva jobb kan jeg få om jeg slutter? Hva jobb trenger jeg ikke utdannelse til ? tusen takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål!

Vi har ikke oversikt over konkrete jobber man ikke trenger utdanning i. Du kan ta en titt på "ledige stillinger" på nettsiden finn.no. Der kan du lese om ledige stillinger, hva det kreves av utdanning/erfaring. På den måten kan du få en forståelse av hva slags muligheter som finnes. Mest sannsynelig vil du se at de fleste jobbene krever en eller annen form utdannelse. 

Før du dropper ut av skolen, tenk deg derfor ekstra godt om. Hva skal til for at du får motivasjonen tilbake? Til at skolehevrdagen føles mer ok? Det finnes MANGE muligheter for tilrettelegging. Snakk med rådgiveren på skolen din. Mer info finner du i artiklene under dette svaret. 

Med vennlig hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du skolelei?

Jente sover i timen (colourbox.com)

Karakterene synker og fraværet stiger. Du mangler motivasjon, synes skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

Les mer

Friår eller slutte på skolen - husk på dette:

jente med sekk (colourbox.com)

Her er en huskeliste over hva du må ordne dersom du vil ta et friår før, eller i løpet av, videregående skole, bytte utdanningsprogram eller slutte underveis i skoleåret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag