Hopp til hovedinnholdet

Sliter med depresjon, selvskading, selvmordstanker og prestasjonsangst. 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har lenge slitt med depresjon, selvskading, selvmordstanker og prestasjonsangst. Nå som jeg har begynt på videregående har ting blitt ganske ille. Bare å komme seg opp om morgenen er slitsomt fordi jeg ikke har styrke eller lyst. Jeg blir fort deprimert bare av tanken. Når jeg har innleveringer, presentasjoner eller prøver blir jeg ofte så stressa og deprimert at jeg utsetter det til gjerne natten før. Jeg har ikke kontroll over noe. Dette gjør at jeg får mange vonde tanker og selvskader. Jeg har begynt å få sterke selvmordstanker og jeg har lite tro på at jeg vil overleve hele videregående slik som det er nå. Jeg snakker med psykolog og hun mener at det beste for meg er å finne en løsning som gjør at jeg slipper så mye skolearbeid som gjør meg stresset. Er det noen slike løsninger? Hun har selv snakket om folkehøgskole og å ta bort noen fag som jeg tar hos privatist senere.

SVAR

Besvart 28.10.2013 09:13:30
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Panikkangst

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
account_circle