Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg gi opp forholdet fordi det kommer i veien for skolen?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Dette går både under forelskelse og aldersgrenser, tror jeg. Jeg vil stille et spørsmål ang. aldersforskjeller. Spørsmålet mitt er: Burde jeg slå opp med kjæresten? Litt kort fortalt så er jeg i et hemmelig forhold med en gutt, og grunnen til at det er hemmelig er fordi han er syv år eldre enn meg. Skjønt det er noen få som vet det: Tre av mine nærmeste venninner, to av hans nærmeste kompiser og sikkert noen flere nære som har skjønt at det er noe. Vi har det veldig bra sammen, vi elsker hverandre og har en lang historie. Det kan kanskje virke som at han er i forholdet pga sex osv, men slik er det absolutt ikke. Jeg er veldig moden for alderen, og han er barnslig og tullete, så vi møtes på midten når det kommer til modenhet. Men selvfølgelig finnes det jo problemer og komplikasjoner i et slikt forhold. Det er 100% sikkert at mine foreldre aldri ville godtatt et slikt forhold, og det skjønner jeg jo. Men derfor blir det vanskelig å få sett ham, ettersom jeg alltid må lyve til foreldrene mine når jeg skal møte ham. Han har lappen og en bil, så det hender (dessverre ganske ofte) at jeg sniker meg ut om nettene. Da møtes vi, kjører rundt, og jeg er ikke i seng før tre-halv fire på natten. Etter dette med å snike seg ut på nettene begynte, har jeg blitt dårligere på skolen. Før var jeg en favorittelev, lite fravær, aldri anmerkninger og gode karakterer. Gjorde alltid lekser og utsatte aldri presentasjoner eller innleveringer. Nå har jeg allerede i år 13 dager og 6 timer fravær (også grunnet kyssesyken og 4 dager på ferie), og generelt merker jeg at skolegangen går dårligere. Jeg vil ikke skylde på kjæresten, men vet at det er fordi han er i livet mitt at jeg prioriterer feil. Det er ikke et spørsmål i mitt hode om det er verdt å satse på forholdet, for det er det. Jeg lurer heller på om jeg BURDE satse på forholdet, eller rett og slett gi det opp fordi det kommer i veien for skole?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg synes at enten må du fortelle foreldrene dine om dette slik at du slipper å snike deg ut om natten og dermed miste konsentrasjonen på skolen, eller så må du gjøre det slutt. Jeg skjønner at du er stormforelsket og at det er mye morsommere å være sammen med han enn å fokusere på skolen, men det fungerer ikke i lengden. Hvis du merker nå at det begynner å gå ut over skolen og at det går dårligere på skolen så kommer det bare til å gå verre med tiden. Man må følge med og jobbe kontinuerlig på skolen om man vil gjøre det bra, og jo lenger man henger etter jo vanskeligere blir det å hente seg inn.

Om du forteller det til foreldrene dine er det en risiko for at de nekter deg å være sammen med han, men du må da selv skjønne at du ikke kan holde et forhold hemmelig i all evighet. Hvordan ser du for deg at dette skal fortsette? Skal du virkelig ha et forhold som innebærer å måtte snike seg ut midt på natten? Foreldrene dine kommer jo til å oppdage dette på et tidspunkt og da blir konsekvensene mye verre enn om du er åpen og ærlig med dem og forteller dem om det nå. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag