Hopp til hovedinnholdet

Forelsket i lærervikaren som snart er ferdig på skolen vår

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vet at dette høres rart ut, men det siste halvåret har vi hatt en vikar på skolen som er i begynnelsen av 20-årene. Nå i vinter er han ferdig med vikariatet og skal fortsette med egen utdanning. Jeg har hatt ham som lærer ca 2 timer i uken, og vi har blitt veldig godt kjent. Vi snakker mye og har mange felles interesser. Er det galt av meg å være forelsket i en jeg hadde som lærer den forige terminen? jeg vet at mange av jentene på skolen snakker om hvor kjekk han er hele tiden, men han har snakket en del med meg på fritiden når vi møtes i sosiale sammenhenger så jeg vet at han er like kjekk på innsiden som på utsiden. Han er på en måte den gutten jeg har lett etter hele tiden, men han dukket liksom opp på feil plass. What should i do? Glemme han når han slutter? Fortsette å prate med ham på fritiden? Eller noe helt annet? takk for svar på forhånd :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er absolutt ikke galt av deg å være forelsket i han. Han er fortsatt ung og han skal slutte å være læreren din etter denne terminen. Nå vet jeg ikke hvor stor aldersforskjellen er, men er han 20-21 år er det absolutt ikke noe galt om dere fortsetter å ha kontakt etter at han er ferdig som lærervikar. 

Det som derimot kan være vanskelig er hvordan dere skal gjøre den overgangen fra å ha kontakt på skolen til å ha kontakt når han slutter på skolen. Jeg vet ikke hvilket forhold dere har nå, men det blir fort litt feil å skulle prøve seg på han mens han fortsatt er lærervikar. Hvis du ofte ser han på fritiden, derimot, kan du prøve å ta opp kontakten igjen når han slutter. Jeg synes ikke dette er feil av deg, så lenge du vet å vente til dere ikke har et lærer-elev-forhold å ta hensyn til i tillegg. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag