Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Jeg trenger penger til mat og regninger. Hva skal jeg gjøre?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg driver og tar Generell studiekompetanse siden jeg ikke fikk det mitt siste år på VGS. Men for noen mnd siden ble det nedskjæringer på jobb,og jeg har søkt andre steder og levd på det sparekontoen har å tilby. Jeg har også kontaktet NAV om pengestøtte mens jeg er på leting etter annen jobb,men der har jeg fått klar beskjed om at så lenge jeg er student,blir jeg ikke og kan få noen form for pengestøtte. Jeg føler at jeg trenger pengene fra nav til mat og regninger mer enn jeg trenger Generell Studiekompetanse. Men kan jeg avslutte midt i generell studiekompetanse?? Hvordan gjør jeg det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss!

Vi forstår at du er i en vanskelig økonomisk situasjon akkurat nå. Vi håper du klarer å fullføre den generelle studiekompetansen din siden dette vil være veldig viktig for fremtiden din.  

Som hovedregel får ikke studenter innvilget støtte fra NAV. For da er tanken at du skal klare deg på lån/stipend fra lånekassen. NAV kan i sjeldne tilfeller likevel innvilge økonomisk sosialhjelp dersom det er helt krise. Men da skal alle andre muligheter for inntekt være prøvd ut først.

Har du undersøkt om du har rett på dagpenger? Du kan i enkelte tilfeller få godkjent utdanning samtidig som du mottar dagpenger. Det er en del vilkår som må være oppfylt for å ha rett på denne ytelsen og du kan lese mer om dette her.

Vi kan også tipse deg om NAVs økonomirådstelefon på tlf: 80 04 53 53. Her kan du få råd og veiledning angående økonomi. NAV har også nylig opprettet en ny side på Facebook som heter "NAV Jobblyst". Her sitter flinke veiledere og besvarer spørsmål fra unge jobbsøkere.

Vi ønsker deg lykke til videre!

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

 

 

 

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre