Hopp til hovedinnholdet

Jeg trenger penger til mat og regninger. Hva skal jeg gjøre?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg driver og tar Generell studiekompetanse siden jeg ikke fikk det mitt siste år på VGS. Men for noen mnd siden ble det nedskjæringer på jobb,og jeg har søkt andre steder og levd på det sparekontoen har å tilby. Jeg har også kontaktet NAV om pengestøtte mens jeg er på leting etter annen jobb,men der har jeg fått klar beskjed om at så lenge jeg er student,blir jeg ikke og kan få noen form for pengestøtte. Jeg føler at jeg trenger pengene fra nav til mat og regninger mer enn jeg trenger Generell Studiekompetanse. Men kan jeg avslutte midt i generell studiekompetanse?? Hvordan gjør jeg det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss!

Vi forstår at du er i en vanskelig økonomisk situasjon akkurat nå. Vi håper du klarer å fullføre den generelle studiekompetansen din siden dette vil være veldig viktig for fremtiden din.  

Som hovedregel får ikke studenter innvilget støtte fra NAV. For da er tanken at du skal klare deg på lån/stipend fra lånekassen. NAV kan i sjeldne tilfeller likevel innvilge økonomisk sosialhjelp dersom det er helt krise. Men da skal alle andre muligheter for inntekt være prøvd ut først.

Har du undersøkt om du har rett på dagpenger? Du kan i enkelte tilfeller få godkjent utdanning samtidig som du mottar dagpenger. Det er en del vilkår som må være oppfylt for å ha rett på denne ytelsen og du kan lese mer om dette her.

Vi kan også tipse deg om NAVs økonomirådstelefon på tlf: 80 04 53 53. Her kan du få råd og veiledning angående økonomi. NAV har også nylig opprettet en ny side på Facebook som heter "NAV Jobblyst". Her sitter flinke veiledere og besvarer spørsmål fra unge jobbsøkere.

Vi ønsker deg lykke til videre!

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

 

 

 

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag