Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg sosialt utrygg 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er en jente på 14 år som sliter utrolig mye for tiden. Jeg føler meg så utrygg. Jeg har fire jenter jeg pleier å være med. I gymtimene når vi skal ha ballspill, blir jeg hele tiden valgt sist når vi har "første og andrevelger". Vennene mine plukker meg ikke ut engang! Hver gang vi har fremføringer skjelver jeg som bare det. Når vi har høytlesning i klassen gruer jeg meg til min tur og når jeg leser skjelver jeg i stemmen. I det siste har vennene mine begynt å ignorere meg. Når man kan sitte sammen fire og fire, går de fire hele tiden sammen. Smerten jeg føler da er helt ubeskrivelig. De gjør narr av meg og "tuller" med meg og jeg pleier å late som om jeg ler. Hjemme har jeg det alt for godt. Foreldrene mine jobber masse og tjener masse penger så vi er ganske rike. Jeg vet helt sikkert at hun ene 'vennen' min er misunnelig på meg men jeg er litt usikker på de andre. Jeg er så skuffet over meg selv... Jeg vil gjøre foreldrene mine stolte. Jeg gråter hver kveld.

SVAR

Besvart 12.02.2015 13:13:12
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

 

Les mer
attach_file

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

 

Les mer
attach_file

Nervøs før framføringer eller presentasjoner?

Skal du presentere prosjektet ditt foran klassen? Eller er du trukket ut til muntlig eksamen og gruer deg veldig? Slik takler du nervene.

 

Les mer
attach_file

Ensom? Lav selvfølelse?

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

 

Les mer
attach_file

Ikke så gode venner lenger?

Var du sammen med bestevennen din hele tiden før, men ser han/henne nesten aldri nå? Fortvil ikke. Du kan alltid redde vennskapet.

Skrevet av ungdomsjournalist Konstanse.

 

Les mer
account_circle