Hopp til hovedinnholdet

Han sliter med selvtilliten og det går ut over det meste

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg bor et sted der det er riktig å være perfekt ha de riktige klærne jeg liker ikke å ikke ha øyenbryn så har lyst til å farge men det er ikke så lett for det er så mange som har trodd jeg er homse og vis jeg farger har jeg også lyst til å ta sol for jeg er ganske blek men det er bare det med hav kommer folk til å si jeg er også redd for den vekt greia på skolen vi skal ha snart er ca 175 høy og veier 60 kg jeg vet ikke noen ganger er jeg redd for å være undervektige og andre ganger overvektig og jeg syntes også det er vanskelig komme i en gjeng har en ganske sosial beste venn men når jeg er med han tar han all oppmerksomheten og ingen ser meg og det er ikke så gøy men har fått litt venner når jeg IKKE er med han så vet ikke noe jeg er sånn grei på skolen jeg ligger på 4 i snitt og burde være fornøyd det men jeg klarer ikke og ta det med ro med alle disse tingene i hode det går utover søvn og sånt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Flott at du skriver til ung.no!

Det høres jammen meg slitsomt ut alt det du tenker på! Det er ikke rart at du sliter med søvnen og sånt! Jeg synes det er fint å lese at du har en bestevenn, og skjønner at det nok er litt kjipt at han tar all oppmerksomheten når dere er sammen med andre. Samtidig tenker jeg at det jo er godt å ha en bestevenn, og så lenge han ikke er slem med deg når dere er sammen med andre, så er det kanskje verdt å bevare det dere har, og heller fokusere på å styrke selvtilliten din? Etterhvert som selvtilliten din styrkes vil flere av de tingene du strever med forsvinne gradvis, og du vil også bli mer utadvendt. Det å styrke selvtilliten er en stor og tung jobb, og det er godt å ha noen på lag mens du holder på. Bruk vennen din og ta gjerne også kontakt med helsesøster på skolen din slik at du har noen som kan hjelpe deg å snakke deg opp, ikke ned. Gjør ørsmå endringer hver dag. Etterhvert vil du kunne se tilbake på de store endringene og være stolt av deg selv. Sjekk ut denne linken om selvtillit og selvfølelse for fler tips!

Jeg ønsker deg masse lykke til!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Helse og sosial på skolen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om helse og sosial på skolen