Hopp til hovedinnholdet

Jeg går TiP VG1 og takler ikke skole

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg går TiP VG1 og takler ikke skole. Har vært sånn siden slutten av 9.klasse... Prøvde å få hjelp i hele 10. klasse uten å lykkes. Lærerne dreit i meg og jeg dro på trening i stedet for skole. Nå som jeg går på videregående føler jeg at jeg blir tatt mye mer seriøst, men orker fortsatt ikke skole. Begynner å få mye fravær allerede, og har bare lyst til og begynne og jobbe og trene. Jeg drar hjemmefra klokka 06 og kommer hjem klokka 18. I stedet for å dra klokka 10, og komme hjem klokka 13 (som jeg gjør når jeg trener) gjør at jeg mister mye motivasjon. Jeg har prøvd å ta det opp med min mor, men føler at du ikke forstår meg. Hva burde jeg gjøre? Jeg snakka med rådgiveren allerede etter første uke på skolen. Hvor mye fravær kan jeg egentlig ha? Jeg trenger hjelp og takler ikke skole. Har fått beskjed at hvis jeg dropper ut etter en dato som jeg ikke husker, men som har vært og skal ta VG1 på nytt må jeg betal for skole selv som er litt over hundre tusen i året. Er dette sant?

SVAR

Besvart 28.10.2015 10:45:06
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Er du skolelei?

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Kanskje synes du skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

 

Les mer
attach_file

Friår eller slutte på skolen - husk på dette

Dette må du ordne dersom du vil ta et friår fra videregående skole, bytte utdanningsprogram eller slutte underveis i skoleåret.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)

PP-tjenesten er for barn og ungdom som har en vanskelig opplærings- eller oppvekstsituasjon. Den hjelper skolene med å sikre at alle som trenger det får hjelp og støtte.

 

Les mer
account_circle