Hopp til hovedinnholdet

Jeg er utrolig skolelei og utsetter alt, men har lyst til å være flink på skolen

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er utrolig skolelei og utsetter alt. Jeg var veldig flink på skolen i 9. Men nå i 10. Går det ikke så bra. Jeg liker ikke å snakke om det med mamma og pappa for da får jeg bare kjeft. Jeg har snakket med læreren min om det men han hjelper meg ikke, også kjefter han på meg for at jeg ikke spør om hjelp i timene. Jeg liker ikke skolen pga. At det er så store forventninger fra lærere og voksne, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg lurer også litt på om jeg har depresjon eller sesong depresjon (er på sott verste i november-april) fordi jeg er ganske ofte trist og føler meg helt forferdelig og sånn har jeg hatt det i minst 5 år. Nå sitter jeg med et stort prosjekt som egentlig skulle vært ferdig til onsdag men jeg har såvidt startet. Jeg har lyst å være flink på skolen men det er litt vanskelig når læreren ikke vil hjelpe meg.

SVAR

Besvart 15.04.2016 20:07:31
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan få tid til alt i hverdagen

Ingen får til alt. Hvis du føler du har for mye å gjøre, må du kanskje velge bort noe. Her er noen råd.

 

Les mer
attach_file

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
account_circle