Hopp til hovedinnholdet

Læreren vår går ikke gjennom alle nye ting og går veldig fort fram. Kan vi ta opp denne saken og kan vi kreve å få en ny lærer?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg fkk en ny lærer i matte og naturfag som ikke klarer å forklare ting på en skikkelig måte. Mange klassen har gått ned i karakterer i disse fagene. F.eks. i dag skiller vi på excel i matte timen vi skulle gjøre akkurat det samme som henne, men hun gjorde ting alt for fort og forklarte ikke hva hun gjorde. Jeg og en venn måtte ha en extra matte time i algebra og jeg kan nesten alt som har med algebra. Og på tirsdag har vi hjemmedag å da får vi matte oppgaver med oss hjem, jeg rakk opp hånden å spurte om det va noen oppgaver på excel og da sa hun ja så spurte jeg hva med de som ikke har excel da svarte hun meg ikke. Kan vi som er elver kreve en ny lærer i matte og naturfag? å forresten så hadde vi matte tentamen for ikke så lenge siden å halvparten av oppgavene har vi aldri hatt så kan vi kreve ny matteprøve også? Og kan vi ta dette opp med administrasjonen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for din henvendelse!
Du skriver at dere har fått en ny lærer, som ikke forklarer ting på en skikkelig måte og som går fort fram.

Lærere er forskjellige og gjør ting på forskjellige måter.
Men dere som elever har absolutt muligheten til å ta opp dette, hvis det ikke blir bedre.

Skal dere klage på læreren er det viktig at dere gjør dette på en skikkelig måte og at dere er saklige. Skriv ned hva dere har opplevd av hendelser og send brevet til ledelsen ved skolen.
Før dere evt. klager kan det være lurt å ta en prat med kontaktlæreren deres og fortelle hvordan dere opplever den nye læreren. Kanskje kan kontaktlæreren ta en prat med den aktuelle læreren å prøve å finne en løsning, sammen med dere elever-
Tillitseleven i klassen kan dere kanskje også snakke med, så kan hun/han ta det videre.

Når det gjelder mattetentamen er dette noe dere må drøfte med læreren deres. For at dere skal ha muligheten til å få best mulig karakter og ikke minst kunne mest mulig, kan dere spørre om en ny prøve og evt. at hun går igjennom de tingene dere ikke har lært ennå.

Så ja, dere kan ta opp denne saken, men prat først med kontaktlæreren deres.


Lykke til!

Hilsen
Elev -og lærlingombudet i Oppland, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag