Hopp til hovedinnholdet

Går det an å ta opp igjen siste året på videregående?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en gutt på 18 år som nå er ferdig med SSP på VGS, MEN jeg får antakeligvis IV i gym og flere andre dårlige karakterer. Jeg har kjempelyst til å studere, flytte ut, og få meg en bra jobb etterhvert, men akkurat nå føler jeg at jeg ikke har noe som helst. Jeg har ikke engang gyldig vitnemål. Jeg har lyst til å ta opp fag, men jeg vet at jeg akkurat nå ikke er disciplinert nok til å klare å jobbe selvstendig for så å ta eksamen som privatist og forbedre karakterene mine. Går det an å gå dette siste året på skolen om igjen, eller noe liknende? Jeg vet også at når jeg nå tar opp faget jeg får IV i, så vil jeg bruke andregangsvitnemålet mitt når jeg søker meg inn på studie, og det betyr at konkurransen er stor og at jeg sannsynligvis ikke klarer å komme meg inn som betyr at jeg må ta opp masse flere fag for å få bedre karakterer. Burde jeg bare bo hjemme og jobbe eller hva skal jeg gjøre? Jeg er seriøst redd for at jeg aldri får meg en bra utdannelse.. - Livredd gutt på 18 år

SVAR

Besvart 19.06.2016 17:23:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva skjer hvis du ikke fullfører alle fag?

Har du strøket på eksamen eller ikke fått godkjent et fag? Her kan du lese hva konsekvensen blir for deg og hvilke muligheter du har til å komme deg videre.

 

Les mer
attach_file

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

 

Les mer
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

 

Les mer
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
account_circle