Hopp til hovedinnholdet

buss til og fra skolen. Busskort?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg skal snart begynne på Videregående, hvor jeg må ta buss til og fra skolen. Får ikke utdelt busskort. Det er bare ett lite problem, Jeg har aldri tatt buss uten frikort fra skolen. Skal jeg si noe når jeg betaler? Hva gjør jeg når jeg stopper bussen? Hvordan fungerer det når jeg skal betale med cash, og hvordan fungerer det når jeg skal betale med sånn AKT busskort? En "Step-by-step guide" hadde hvert veldig nyttig. Takk :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Opplæringslova regulerer retten til skoleskyss, både for grunn– og videregående skoleelever. I tillegg har de fleste fylker egne retningslinjer for skoletransport. Elever ved videregående skole  i Oslo får ikke støtte til skolskyss. 

Sjekk med skolen du skal begynne på eller med eldre elever som har gått på skolen hvordan de gjør det der du bor. Det vil variere noe og vi har dessverre ikke oversikt over løsningene som gjøres alle steder.

Lykke til med skolestart :)

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

5 tips til den første tiden på ny skole

Elever i en gang på en skole (colourbox.com)

Mange kjenner sommerfugler når de skal begynne på videregående. Nervøs fordi du ikke kjenner noen fra før? Usikker på hva som kreves? Her er tips så du kan finne deg til rette.


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag