Hopp til hovedinnholdet

Hva skal til for å bli interiørdesigner?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg vil bli interiørdesigner og lurer på hvor mange år du må gå på skole . (etter 10.klasse) hisen jente i 9,klasse

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Så spennende at du tenker på å bli interiørdesigner!

Svaret er litt delt, siden det er mange ulike måter å jobbe som interiørdesigner, og ulike type kurs/utdanninger man kan ta.

Man kan utdanne seg til det som heter interiørkonsulent på videregående skole. Det gjør man ved å gå Design og håndverk i Vg1, Interiør og utstillingsdesign i Vg2, samt Interiør i Vg3. Les mer om denne utdanningen og hvilke jobbmuligheter man har etterpå på vilbli.no.

Det finnes også en del fagskoler som har kortere utdanninger og kurs innen interiør. Slike kan du søke etter fullført videregående. "Interiørdesigner" er imidlertid ikke en yrkesbeskyttet tittel. Hvem som helst kan i utgangspunktet derfor kalle seg dette. På utdanning.no ser du eksempler på fagskoler med utdanning innen interiør og interiørdesign. Så du kan velge noe annet enn interiør på videregående, og fortsatt ha flere ulike muligheter til å bli interiørdesigner senere.

Et annet alternativ er å utdanne seg til interiørarkitekt. Dette er en utdanning man kan søke på etter fullført videregående skole. For å komme inn på utdanningen så kreves det at man har generell studiekompetanse fra videregående skole + at man består en opptaksprøve. Les mer om dette yrket og hvilken utdanning som kreves på utdanning.no. Denne utdanningen er vesentlig lenger, og man kan få jobber med  mer ansvar og høyere lønn enn man kan som interiørkonsulent.

Du har altså mange ulike valg, og god tid til å finne ut hva du vil! Det nærmeste valget for deg nå, er å finne ut om du vil søke deg inn på en videregående som har med interiørdesign å gjøre, eller om du vil utdanne deg/lære deg mer om interiør på en annen måte senere. Det kan være gode argumenter for begge deler. Så vi anbefaler deg å ta en prat med rådgiver på skolen din om dette. Det er lurt :)

Lykke til! Så spennende å høre at du er interessert i interiør og design. Det fins mange muligheter til å jobbe med dette senere.

:) 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag