Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg flytte tilbake til Oslo på egenhånd? Jeg mistrives på nytt sted.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg og foreldrene mine flyttet fra oslo til telemark for 3 mnd siden, men jeg trives ikke så godt her. Jeg føler meg annerledes her, jeg føler meg ikke hjemme. Jeg er ikke så flink med å kommunisere med folk jeg ikke kjenner så godt. Så det er vanskelig for meg å få seg venner som jeg kan snakke fritt med uten å føle meg klein og sjenert. Pga av dette har jeg skulket skolen ofte, og jeg føler at hvis jeg ikke hadde flytta, hadde jeg aldri skulket skolen i oslo fordi der føler jeg meg som hjemme. Så jeg lurer på om jeg kan flytte tilbake til oslo (hvis foreldrene mine er enig) på egenhånd og gå på vgs der, selvom jeg har blitt folkeregistrert her i Telemark. Fordi jeg vil virkelig ikke gå på vgs her i 2 år til

SVAR

Besvart 11.11.2016 18:47:01
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Skal du flytte til et annet fylke og lurer på om du har rett til skoleplass?

Din rett til å gå på videregående skole er knyttet til hjemfylket ditt. Hvis du skal flytte i løpet av videregående, er det viktig at du sjekker hvilke rettigheter du har.

 

Les mer
attach_file

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

 

Les mer
account_circle