Hopp til hovedinnholdet

Hvilken linje på vgs bør jeg ta?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! i mars skal jeg søke på hvilken linje jeg vil gå på på videregående. Jeg vet at jeg har lyst til å ta ei linje hvor jeg får studiekompetanse etter et 3 årig løp. Jeg hadde egentlig bestemt meg for å ta studiespess tidligere, men etter en tur på hospitering har jeg fått flere linjer å vurdere. Nå står det mellom Forskerlinja, Studie og Media og kommunikasjon. Jeg lurer på om jeg kaster bort mange muligheter hvis jeg velger media i stedet for studie f.eks. Jeg kjenner at jeg har ganske lyst til å drive med noe annet enn bare teorifag hele tiden slik at jeg får noen avbrekk av og til, derfor vurderer jeg nå media. jeg har også lyst til å ta den vanskeligste realfagen osv. slik at jeg kan studere hva jeg vil når jeg er ferdig på vgs. Jeg har ikke bestemt meg for noen framtidig jobb enda. håper dere kan hjelpe meg å forstå hva jeg eventuelt velger bort hvis jeg velger en og ikke den andre. Hilsen Tobias

SVAR

Besvart 20.11.2016 13:43:21
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Utdanningsprogram på videregående skole

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende.

 

Les mer
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
account_circle