Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg endre søknaden min?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 17år (1999). Jeg har gått første året mitt på vgs, å tok et friår på andreåret mitt fordi vi flyttet langt bort fra der jeg bodde først. Nå har jeg jo allerede søkt meg inn på en skole der jeg bor nå. Men jeg kjenner ingen her og jeg har litt lyst å flytte til en annen by fordi der har jeg venner fra barneskolen. Så det jeg lurer på er om det er mulighet å forandre vgs søknaden min så sent?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi kan dessverre ikke svare helt konkret på det du lurer på, for det er avhengig av flere ting som ikke kommer frem i spørsmålet ditt.

Generelt kan vi si at din rett til videregående opplæring er knyttet til det fylket hvor du har din folkeregistrerte adresse, og det har betydning for det du spør om.

Hvis du ønsker å søke til en annen skole i samme fylke kan det i noen tilfeller være mulig å endre søknaden. Fristen og reglene for endring varierer fra fylke til fylke. Søknad om endring må normalt sendes inn skriftlig via den skolen du går på.

Du har en større utfordring hvis du ønsker å flytte til et annet fylke. Den søknaden du sendte før 1.mars gjelder bare i hjemfylket ditt, så du kan ikke endre den til å gjelde i et annet fylke. Det krever egen søknad og søknadsfristen var 1.mars i alle fylker. For å få informasjon om muligheten for å få skoleplass i et annet fylke må du kontakte inntakskontoret både i hjemfylket og i det fylket du vurderer å flytte til, for å høre hvilke muligheter du har. Reglene vil variere noe fra fylke til fylke.

Vi anbefaler at du snakker med rådgiver på skolen din om det du lurer på.
Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Flytting til nytt fylke - rett til skoleplass?

Jente sitter i et klasserom (colourboxcom)

Har du planer om å flytte i løpet av videregående og gå på skole i et annet fylke enn der du bor nå?

Les mer

Ungdomsrett = rett til videregående opplæring

Ungdomsrett (ung.no)

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller annet opplæringstilbud. Her kan du lese mer om ungdomsrett og hva retten innebærer.

Les mer

Søkt videregående skole - hva skjer nå?

Spent jente (colourbox.com)

I juli er førsteinntaket til videregående skole klart. Kommer du ikke inn der du helst vil, kan det likevel finnes muligheter. Her kan du lese om inntakene, hva du må huske på, svarfrister og ventelister.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag