Hopp til hovedinnholdet

Rettigheter når skolebussen er sen.

Jente 15 år
 

Spørsmål

På skolen min skjer det ofte at det ikke er en skolebuss som kommer å henter oss da vi skal komme oss hjem. Det har skjedd en del i det siste. Idag var den 40min forsinket og den kjørte ikke alle eleven helt hjem som de vanligvis hadde gjort (vi måtte gå litt) vi komme mye senere hjem fra skolen og vi mister tid av vår fritid. Hva har vi krav på av erstatning da dette hender? Er det sånn at jeg kan ringen en taxi og sette regningen over på skolen/busselskapet? Kan vi få erstatning med å avslutte skolen dagen tidligere en dag? Eller har vi ingen rettigheter da skolebussen ikke kommer? Begynner å bli veldig lei dette da det hender såpass ofte. Prøvde å se på Internett med fant ingen info der om det. Håper på å få svar her :-)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål.

Jeg kan forstå at dette er en kjedelig situasjon. Det er nok slik at skolen har en avtale med et lokalt busselskap som kjører skolerute. Du/dere kan gjerne ta opp med skolen at dette er et problem. Da kan skolen ta kontakt med busselskapet og be de se på forbedringer. Ellers sier Forbrukerrådet noe om busselskaper:

Dersom bussen blir forsinket eller innstilt, vil busselskapet forsøke å skaffe alternativ transport for deg. Selskapet vil også forsøke å gi deg så god informasjon som mulig.

Om du vet hvilke busselskap som kjører skolebussen kan du sjekke ut informasjon på deres nettsider om forsinkelser.

Refusjon av utgifter til alternativ transport

Lykkes ikke busselskapet med å sette opp alternativ transport, kan du få dekket utlegg til drosje, egen bil eller annen alternativ transport mot å vise regning – dersom du blir mer enn:

  • 20 minutter forsinket på reiser under 1 time med inntil 550 kroner.
  • 40 minutter forsinket på reiser mellom 1 og 3 timer med inntil 825 kroner.

Om dette er en utfordring for flere elever kan dere gjerne starte med å ta dette opp med skolen.

Lykke til.

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Hordaland, samarbeid med ung.no  

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag