Hopp til hovedinnholdet

Hvordan fungerer det med yrkesfaglig fordypning som privatist?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg har noen spørsmål i forbindelse med det å være privatist: Hvordan fungerer det med yrkesfaglig fordypning som privatist (lese på egenhånd)? Hvordan er det man blir privatist? Hva trenger man? Kan du gi meg oppskriften på å bli privatist? Jeg har fått tilbudt plass på salg, service og sikkerhet, skal jeg si ifra til skolen om at jeg har blitt privatist, eller holder det med å ikke møte opp på første skoledag? Er det sånn at man får refundert deler av eksamensavgiften man betaler, akkurat som det politiske partiet SV har foreslått i år? Hvis jeg tar reiseliv vg2, må jeg jobbe praksis i noe som har med reiselivsnæringen å gjøre? Altså i forbindelse med faget yrkesfaglig fordypning... kan jeg liksom jobbe i frisørsalong? Hvis jeg sier ifra til opplæringsfylket om at jeg for eksempel skal være i praksis i en matbutikk, hvordan sjekker de om du møter opp på jobb? Kommer noen innom deg eller noe sånt? Hvis jeg tar reiseliv vg2, må jeg ta tverrfaglig eksamen?

SVAR

Besvart 17.08.2017 15:07:36
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

 

Les mer
attach_file

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

 

Les mer
account_circle