Hopp til hovedinnholdet

Hvordan tar jeg VGS som privatist?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er en gutt på 17 år og tenker å ta salg og service linjen som privatist og har noen spørsmål rundt det. Hvis jeg tar neste år som privatist, altså påbygg vg3, kan jeg blir russ da? Jeg har gått vg1 på skolen. Kan jeg få fritak i kroppsøving, sånn at jeg slipper å ha eksamen i det? Hvordan søker jeg om fritak? Har fritak veldig mye å si om snittet mitt på karakterkoret? Hvordan foregår tverrfaglig praktisk eksamen i programfagene? Hva består den praktiske delen av? Kan jeg få fritak i norsk sidemål neste år som privatist? At jeg slipper å ha eksamen i det? Har nemlig ikke hatt noe norsk sidemål på vg1, og har hatt fritak i det på ungdomsskolen. Morsmålet mitt er farsi...kan det være en fordel? Hvordan foregår praktisk eksamen i naturfag neste år? Det var alt jeg hadde.

SVAR

Besvart 22.08.2017 14:42:59
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Yrkesfaglig eller studieforberedende på VGS?

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående?

 

Les mer
attach_file

Russetid

Kan du være russ når du vil? Når starter russetiden? Kan du bestemme selv hvilken farge du vil ha på russeklærne? Og når bør du starte planleggingen av russetiden? Få svarene her!

 

Les mer
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole? Vil du forbedre karakterene dine? Da kan du ta eksamen i fagene som privatist.

 

Les mer
attach_file

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv.

 

Les mer
account_circle