Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med lesing og skriving og tror jeg kan ha dysleksi. Men jeg tør ikke å si det til læreren min, hva skal jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har lyst til å fortelle kontaktlæreren min på skolen at jeg selv føler at jeg sliter med lesing og litt med skriving, men vet ikke hva jeg skal gjøre. Foreldrene mine vet ikke det. Jeg kjenner meg i gjen i store deler av symptomene til dysleksi og har blitt testet i noe med lesing og skriving for 4 år siden men vet ikke hva det var for noe. Jeg har veldig dårlig syn - langsynt, skjeve hornhinner, skjeler og har mellom +6 og +8 i briller og linser. Når jeg har lest glemmer jeg av hva det er jeg nettop har lest og når jeg skriver blir det en del feil med skrivefeil og liknende. Jeg er litt redd og hvet ikke hva jeg skal gjøre. Lesing og skriving har ikke vært noe problem tidligere, for da var jeg «god/flink» til det og det siste halv året har jeg blitt «dårligere». For dette er egentlig veldig flaut for jeg bruker lang tid på å lese, spesielt ved høytlesing. Jeg tørr ikke fortelle det. Vet ikke om læreren min vet at jeg sliter. Klarer hun å se det? Råd til hva jeg bør gjøre?

SVAR

Besvart 30.10.2017 21:32:46
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du som har dysleksi har mange rettigheter!

Hva er dysleksi og hvordan kan du slå fast om du har det? Les mer om dysleksi og hvilke rettigheter du har.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
account_circle