Hopp til hovedinnholdet

Hva bør jeg velge på VGS?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg skal søke på vidergående neste år og orker ikke studiespess. Ønsker egentlig ingen av mulighetene jeg kan velge mellom å vet ikke hva jeg skal gjøre. Er skikkelig lei av skole å vil egentlig bare bli ferdig så fort som mulig. Jeg ønsker å bli helsesøster å vet at jeg må utdanne meg som sykepleier først. Har du tips til hvordan jeg kan finne ut av hva som passer best til meg?

SVAR

Besvart 03.11.2017 08:42:57
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Yrkesfaglig eller studieforberedende på VGS?

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående?

 

Les mer
attach_file

Hva er påbygging til generell studiekompetanse?

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

 

Les mer
attach_file

Hva er yrkeskompetanse?

Å ha yrkeskompetanse vil si at du er utdannet til å utøve et yrke. Hvis du velger et av de 8 yrkesfaglige utdanningsprogrammene, kan du ta en hel utdanning allerede mens du går på videregående.

 

Les mer
attach_file

Er du skolelei?

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Kanskje synes du skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

 

Les mer
account_circle