Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bytte til Wang Toppidrett Oslo?

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei! jeg har veldig lyst til å begynne på wang oslo toppidrett (vidergående). jeg skal ta vg1 opp igjen, så da tar jeg halvparten av fagene dette året og halvparten neste år igjen. men er det mulig å ta det første året opp igjen ved å søke seg inn på wang i oslo i stedet for å ta det første året der jeg går nå (hamar)? hvordan søker jeg evt om dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Spennende at du vil til Wang Toppidrett i Oslo.

Nå ble vi usikre på om du går på Wang Toppidrett på Hamar nå, eller om du går på en annen videregående skole?

Det høres uansett ut som at det er en kjempegod idé å gå til rådgiveren på skolen du går nå, i tillegg til å kontakte Wang i Oslo også!

Du har jo muligheten til å søke deg over til Wang i Oslo fra og med neste skoleår. Hvis du ser på denne kontaktsiden deres, ser du at fristen for å søke neste skoleår er 1.mars for nye søkere (og 1.februar hvis du skal søke til Vg2 eller Vg3).

Nå høres det jo ut som at du har gjort en avtale med skolen din om å ta opp fag før du begynner i Vg2. Om dette også vil gå på Wang i Oslo, er du nesten nødt til å høre med dem om! Det er de som kan bestemme om dette vil gå. 

Vi vet jo ikke om du går på Wang nå eller en annen skole, men steget videre her er uansett å gå til rådgiver på skolen din, fortelle om planene dine, og høre hvilke muligheter du har. 

Du bør også kontakte Wang i Oslo, og høre med dem om hva som ville vært mulig i ditt tilfelle. Du finner kontaktinformasjonen deres her.

Lykke til! Bare spør oss igjen.

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg bytte utdanningsprogram på videregående?

Bytte på VGS

Har du valgt feil linje på videregående? Fortvil ikke. Det kan være mulig å bytte, selv om skoleåret har begynt.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag