Hopp til hovedinnholdet

Utredet for ADHD, men fortsatt plager og spørsmål. 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. For ca 2 år siden ble jeg utredet for ADHD på BUP. Ettervert sa de at jeg bare har generelle lærevansker. Men det tror jeg ikke stemmer. Jeg er egentlig ganske smart, og lærer nye ting ganske kjapt. Problemet mitt er å holde fokus i lengere tid. Og det gjelder ikke bare med teoretiske oppgaver. Jeg føler ikke at jeg ble utredet godtnok. Jeg glemmer ofte avtaler hvis jeg ikke har skrevet alt jeg skal, ned. Alt dette er veldig irriterende, også for de rundt meg. Jeg merker at de rundt meg fort blir irritert og lei av meg. Jeg syns det er så vanskelig å kontrollere meg. For en uke siden fikk jeg en ritalinpille 20 mg av en veninne med ADD, bare for å se om det hjalp. Etter ca 2 timer følte jeg meg en blanding av veldig kvikk og veldig fokusert. Jeg glemte helt tiden, og det var godt å klare å få gjort noe uten å tenke på alt mulig annet. Jeg vil gjerne snakke med legen min om dette, men er redd for at hun tror at jeg kun gjør det for medisinen. Jeg vil bare veldig gjerne få hjelp...

SVAR

Besvart 17.12.2017 16:46:14
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
account_circle