Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med meg selv og orker ikke skolen

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg sliter med meg selv. Tankene mine ødelegger meg. Tankene mine om at jeg aldri er bra nok og at ingen liker meg og at jeg ikke klarer noe. Jeg har stadig vondt i hodet. Jeg orker ingen ting. Det er så vidt jeg får til å stå opp for å gå på skolen. På skolen vil jeg alltid varer hjem. Jeg er klar og trøtt og lei. Jeg vil bare sove og skulke skolen. Hver gang jeg sier til foreldrene mine sier de bare at jeg ikke kan få for mye fravær og at d at jeg ikke orker skolen ikke er grunn nok. Deretter tvinger de meg på skolen. Hva feiler meg? Må jeg gå til legen eller noe? Isåfall hva skal jeg si til legen? Og Hvordan kan jeg få foreldrene mine til å forstå at jeg virkelig ikke orker skolen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så bra at du tar kontakt med ung.no og søker råd når du har det vanskelig. Jeg kan ikke svare deg sikkert på hva som feiler deg uten å vite mer om deg enn det du skriver her. Men jeg kan gi deg et svar som forhåpentligvis hjelper deg et skritt videre mot å få hjelp som hjelper.

Det kan være lurt å gå til legen ja. Si det gjerne som det er. At du opplever at du ikke orker å gå på skolen, at du bare vil sove og at du har mye vondt i hodet. Det er viktig å utelukke sykdom, mangeltilstander eller andre forstyrrelser i kroppen. Så kan det være lurt å få hjelp for de vanskelige tankene og følelsene du beskriver at du har. Kanskje det hjelper å snakke med helsesøster på skolen. Eller kanskje du trenger å snakke med en annen fagperson som jobber med psykisk helse.?

Det kan også være lurt å snakke med sosiallærer på skolen, for at du skal få den tilretteleggingen du trenger nå. Det er viktig at du er mest mulig på skolen. Det er også lurt å ha en plan A og en plan B for de dagene som oppleves vanskelige.

Start med å bestille en time hos lege eller helsesøster. Så får du hjelp til å lage andre avtaler og en plan for tiden fremover som du og voksne du har rundt deg kan ha tro på. Husk å si i fra om hva som er viktig for deg.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg har ingen motivasjon til å gå på skolen. Hva gjør jeg?

Gutt sover (colourbox.com)

Jeg orker ikke å gå på skolen og hvis jeg først er der så har jeg ingen motivasjon for å gjøre noe. Nå risikerer jeg å å stryke i flere fag, hva skal jeg gjøre?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Helse og sosial på skolen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om helse og sosial på skolen